Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пуснаха под гаранция шефа на испанския футбол

OFFNews 02 август 2017 в 12:43 951 0

Наскоро арестуваният президент на Испанската футболна федерация Анхел-Мария Вияр е освободен под гаранция.

Босът на Ла Лига и неговият син Горка Вияр са пуснати на свобода след 12 дни в ареста. Двамата са обект на разследване за корупция от страна на властите в Испания. 

"Благодаря на всички, които ми повярваха лично и публично. Благодаря и на Хуан Падрон, както и на моя син", каза Анхел Вияр в първото си изявление след ареста на 18 юли.

Вияр управлява испанския футбол от 30 години, но напусна поста си на вицепрезидент на УЕФА заради разследването. Гаранцията, платена за освобождаването на Анхел-Мария Вияр, е 300 хиляди евро, а гаранцията на неговия син Горка е 150 хиляди евро.

Вицепрезидентът на испанската футболна централа Хуан Падрон и Рамон Ернандес, друг от шефовете в испанския футбол, също бяха задържани от властите заради разследване на предполагаеми случаи на корупция.

Сега Вияр ще носи в себе си мобилен телефон, който трябва да бъде включен 24 часа в денонощието. Чрез мобилното устройство властите ще следят за точното местоположение на президента на футболната федерация в Испания.

Анхел-Мария Вияр няма право да напуска страната. Гаранцията от 100 хиляди евро за задържания Рамон Ернандес вече беше платена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews