Прогонен от Левски национал отива във Фиорентина

Ивайло Йолчев 16 юли 2017 в 12:53 6028 0

Снимка Иван Йочев, Спортал

Петко Христов изигра последния си мач за Славия при равенството 1:1 срещу ЦСКА-София снощи. Защитникът преминава в италианския гранд Фиорентина, като сам потвърди новината.

18-годишният Христов беше забелязан от скаути на европейското първенство за юноши в Грузия, въпреки че нашите отпаднаха след две загуби и едно равенство. Петко и близнакът му Андреа започват в Левски. Те обаче се махат от "Герена" след конфликт с треньорите, които не ги пускат често.

Двамата си тръгват с мотива, че в Славия се залага на млади българи, докато при "сините" няма да получат шанс заради чужденците. И май се оказват прави.

"Щастлив съм, че Славия ми даде шанс да играя за първия отбор. Знам, че от Фиорентина са ме гледали на европейското първенство и са останали доволни. През следващата седмица ще отида там, за да премина медицинските изследвания и да подпиша.

Договорът ми ще бъде може би за три години. Все още не знам дали ще играя за първия отбор, или за юношите", коментира Петко Христов слез равенството срещу ЦСКА-София.

Той изрази съжаление, че не е донесъл победата в последните минути. Тогава негов специалитет с глава мина на сантиметри в аут. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!