Проблеми в защитата мъчат Делио Роси

OFFNews 28 март 2018 в 10:57 3909 0

Появи се сериозна пробойна в защитата на Левски преди двубоя от първия кръг на плейофите срещу Берое. Срещата ще се играе в неделя на стадион "Георги Аспаругов".

Оказа се, че до последно под въпрос за мача със старозагорци е Аймен Белаид, който от няколко дни лекува травма в областта на кръста. С идентична контузия е и румънецът Нелуц Рошу, който обаче е със статут на твърда резерва във вижданията на треньора Делио Роси.

Белаид и без това е рисков фактор, а ако играе на инжекции, положението в отбраната на "сините" никак няма да е добро. Притесненията на италианския специалист ще бъдат до последно, тъй като не се знае в какво състояние ще се върне в отбора Холмар Ейолфсон.

Исландецът е с националния отбор на страната си и рано тази сутрин трябваше да играе контрола с Перу в САЩ. Не е ясно дали централният защитник ще се прибере навреме в София и как ще му се отрази аклиматизацията след голямата часова разлика.

Делио Роси още не е решил дали да рискува с преквалифицирането на друг играч за партньор на Давид Яблонски за неделя срещу Берое. На този пост може да бъде тестван Роман Прохазка, който постепенно изпада от титулярния състав на сините. Той може да играе като десен бек, дясно крило и вътрешен халф, но на тези постове треньорският щаб вече напипа варианти с други играчи.

Левски има двама млади централни защитници, но те са преотстъпени. Георги Ангелов е под наем във Витоша Бистрица, а Деян Иванов е в Ботев Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови