Привържениците на Зенит почетоха боевете на Шипка (видео)

OFFNews 28 август 2017 в 11:41 2900 1

Феновете на Зенит Санкт Петербург почетоха с впечатляваща хореография 140-ата година от боевете на връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война през 1877 – 1878 г.

Шипченската битка на тази дата птрез 1877 е решителна в борбата за Шипченския проход в хода на Руско-турската война. По този повод привържениците разпънаха огромен транспарант преди мача с "Ростов" от руското първенство. Той представляваше репродукция на картината на художника Алексей Попов от 1883 г., наречена "Защитата на Орлово гнездо".

Над нея стояха думите "Не намь, не намь, а имени твоему", които са били изписвани на медалите на героите от войната. Иначе Зенит не успя да победи гостуващия Ростов в двубой от 8-ия кръг и мачът завърши 0:0.

По този начин съставът на Роберто Манчини загуби първи точкия на новия си стадион. Питерци играха слабо и закономерно бяха удържани от здравата защита на Ростов.

Въпреки разочароващия резултат, Зенит е лидер в подреждането с 20 точки - една повече от втория Локомотив (Москва). Ростов дели третото място с Краснодар, като двата тима имат по 15 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

1

IBL IBL

28.08 2017 в 12:09

Вечна слава на героите, паднали за свободата на Отечеството - опълченци, руси, румънци, украинци, беларуси, фини и всички знайни и незнайни. Поклон пред паметта Ви!