Принцеса нае детективи, ще мъсти на ФИФА

OFFNews 21 септември 2017 в 08:16 4044 0

Принцесата на Йордания Хая бин Ал-Хюсейн е жена с характер, а очевидно и с възможности. Дамата се зае да разнищи корупцията във ФИФА. Така тя иска да отмъсти за загубата на брат й в изборите за президент на световния футбол.

Новината е на The New York Times, така че съмненията са излишни. Според американците принцесата е наела детективи на прочутата лондонска компания Quest.

Частните ченгета вече са провели срещи бивши и настоящи чиновници на ФИФА. също така са потърсили контакти със следователи в САЩ.

Братът Али бин Ал-Хюсейн загуби два пъти избори. Веднъж го би Сеп Блатер, а после и италианецът Джани Инфантино. Хая ръководеше предизборния щаб на брата, но очевидно е далеч от класата дори на Иван Вуцов при подобни схеми.

Корупция има, ясно е. През 2015 година Блатер беше отстранен от футбола за 8 години. Същата съдба последва и шефа на УЕФА - Мишел Платини.

Двамата уж враждуваха, но дай боже всекиму такива врагове. Беше разкрито, че през 2011 година Блатер е превел 1,8 милиона евро от касата на ФИФА по сметка на Платини. Френската легенда бил консултант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови