Пребиха жестоко шотландски фенове в Босна (видео от екшъна)

ОFFNews 20 юли 2017 в 17:15 2664 0

Двама фенове на Абърдийн постъпиха за лечение в болница след атака на босненски фенове преди мача от Лига Европа срещу Широги брег. Новината е на BBC.

50 шотландци си пиели кротко в кръчмата "Черното куче" в стария град на Мостар. Веселбата била пълна, нищо не предвещавало екшъна.

Изведнъж се появила група от 12 маскирани хулигани, които хвърлили факли в заведението. После атакували кротките гости с бейзболни бухалки и метални тръби. 

От Широки брег веднага излязоха с декларация, в която "силно заклеймяват хулиганската атака". Тимът от едноименния град, който се намира на 12 километра от Мостар, гарантира максимална сигурност за агитката на Абърдийн тази вечер.

Чрез клубния сайт се благодари на шотландците за топлия прием около първата среща преди седмица, завършила с равенство 1:1. Около 200 са феновете на Абърдийн, които пристигнаха за реванша в Босна.

Агитката на Широки брег върши простотии не за първи път. Местната федерация затвори стадиона за три срещи от първенството след расистки скандирания на мача със Сараево през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови