Пострадалите в Торино минаха 1500, куп въпроси към властите

OFFNews 04 юни 2017 в 13:35 15405 2

Пострадалите на централния площад в Торино по време на финалния мач от Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид минаха 1500 души, като пет от тях са в критично състояние.

Сред пострадалите тежко е и 8-годишно момче, за което първоначално беше съобщено, че е на 4. Над 20 000 души се бяха събрали да проследят големия мач, когато в края настъпи паника, след като на площада избухна петарда, а някой е изкрещял, че това е бомба.

В настъпилата паника хората са се опитвали да напуснат площада, в резултат на което мнозина са падали и са били буквално стъпквани от тълпата. Повечето наранявания са от прорезни рани, тъй като площадът е бил буквално осеян със счупени бутилки. Присъствието им веднага постави куп въпроси към властите и организаторите на събитието.

"На входа ми конфискуваха пластмасовата бутилка с вода, а вътре се продаваше свободно бира в стъклени бутилки. Площадът беше буквално застлан със стъкло като килим", споделя свидетел на инцидента.

В суматохата хората са губели ключовете от домовете и колите си, което е предизвикало още по-голямо объркване, тъй като е било невъзможно да се приберат.

Как са попаднали петардите и фойерверките също е сред големите въпроси. По принцип те са забранени на спортни събития в Италия, но във всеки мач се използват, което показва пропуски в сигурността. Със сигурност случилото се в Торино ще промени изцяло отношението към организацията на такива масови прояви, тъй като всичко е можело да бъде избегнато.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови