4-годишно дете в критично състояние след меле в Торино, над 1000 са пострадали

OFFNews 04 юни 2017 в 09:57 11547 0

Дете на 4 години е в критично състояние след инцидент във фен зоната в Торино по време на Шампионската лига Ювентус - Реал снощи, предаде БГНЕС.

Пострадали са над 1000 души според последните информации. Петима са в критично състояние, включително 4-годишното дете. То е с травми на гърдите и главата.

Според свидетели тийнейджър е взривил петарда и е извикал, че това е бомба. Тълпата се е втурнала към изхода и се е получила блъсканица. Във фен зоната в Торино в хода на мача, който е бил излъчван на огромен екран, е имало близо 20 000 запалянковци.

Няколко свидетели на случилото се го определиха като нещо подобно на трагедията на стадион „Хейзъл" през 1985 г. в Брюксел, когато по време на финала на Купата на европейските шампиони между Ювентус и Ливърпул загинаха 39 души, а стотици бяха ранени.

"Чухме викове и на момента хиляди хора се втурнаха към изхода. Сред нас имаше деца, които загубиха родителите си, получи се пълен хаос. Всеки трябваше да се спасява сам, наложи ми се да стъпвам върху хора, за да се измъкна", разказа един от феновете на Ювентус.

Лекарите се борят и за живота на млада жена. Други фенове твърдят, че хаосът е предизвикан от срутила се тежка метална ограда. Реал спечели двубоя в Кардиф с 4:1 и за 12-и път стана европейски шампион.

Няма пострадали българи, съобщиха днес от Министерство на външните работи.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови