Подозират треньора на Ювентус в сговор със съдиите

OFFNews 30 април 2018 в 18:42 2900 0

Задаващата се седма поредна титла на Ювентус се възприема доста болезнено от съперниците на "Старата госпожа" в Италия.

Треньорът на Наполи Маурицио Сари обяви, че хегемонията на торинци може да доведе до отлив на зрители. Няколко дни след успеха на Юве над Интер в дербито, бяха разпространени видеозаписи, за които се твърди, че доказват заговор срещу "нерадзурите".

В основата им стоят разменени реплики между треньора на Ювентус Масимилиано Алегри и съдията по видеоповторенията Паоло Талявенто. Двубоят ще се запомни с изгонването на Масимо Весино, който разкъса крака на Марио Манджукич. По-късно на Миралем Пянич от Юве беше спестен втори жълт картон да нарушение, при което босненецът влезе с коляно напред на играч на Интер.

"Здравей, Таля. Всичко мина перфектно. Той се справи добре, може да го издигнеш", казва Алегри към Талявенто, като се твръди, че думите са по адрес на рефера Даниеле Орсато. Изразът, който Алегри използва е "promosso", който в италианския език се използва за матура, полагане на изпит и качване на следващо ниво.

Разпространява се и запис на думи на самия Талявенто, който при 2:2 казва "Ще спечелим в добавеното време". Италианската федерация се е сезирала по случая, а прокурор е поискал видеозаписите. Припомняме, че Юве обърна мача от1:2 до 3:2 за две минути в края. Ден по-късно конкурентът за титлата Наполи се издъни с 0:3 като гост на Фиорентина и на практика се прости с мечтите за трофея, тъй като изостава на 4 точки от "Старата госпожа" три кръга преди края.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови