Нападнаха съдията на Интер - Ювентус

OFFNews 29 април 2018 в 13:14 2675 0

Главният съдия на дербито на Италия между Интер и Ювентус (2:3) Даниеле Орсато беше нападнат от медиите на Апенините заради някои свои отсъждания в големия сблъсък, който направи "Старата госпожа" отново фаворит за спечелване на трофея. Юве загуби този статус след загубата от преследвача Наполи с 0:1, но си върна аванса след снощната победа.

В герой за пореден път през последните две години в тима на "бианконерите" беше Гонсало Игауин, който не изигра голям мач, но накрая го реши след гол с глава в 89-ата минута. Дъглас Коща даде аванс на торинци в 13-ата минута, а в 16-ата минута Матиас Весино беше изгонен за грубо нарушение срещу Марио Манджукич.

"Нерадзурите" обаче изиграха велик мач до 85-ата минута, като дори с човек по-малко обърнаха резултата. Това се случи след гол Мауро Икарди в 52-ата минута и автогол на Андреа Бардзали в 65-ата минута. Автогол на Милан Скриняр в 87-ата минута и Игуаин (89) пратиха в екстаз тифозите и футболистите на "Старата госпожа".

Според излизащия в Милано "Гадзета дело Спорт" Орсато е бил перфектен при признаването на гола на Коща и червения картон на Весино, но след това е извършил някои нелогични действия. Най-груба е била грешката му при нарушението на Миралем Пянич срещу Рафиня.

Босненският полузащитник, който вече бе санкциониран с жълт картон, изрита футболиста на Интер в гърдите, но се размина само с устно предупреждение. Вместо да изгони Пянич, Орсато показва жълт картон на Данило Д'Амброзио за оспорване на съдийско решение. До края на двубоя Даниеле Орсато не отсъжда явни нарушения както за Интер, така и за Юве, завършва италианското издание.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!