Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Пловдив се разцепи заради "Колежа", феновете на Локо скочиха срещу Ботев

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2019 в 14:13 1602 0

Снимка plovdivderby.com

Футболната общественост в Пловдив се разцепи в отношението си към строителството на стадион "Христо Ботев". Докато привържениците на Ботев се чувстват излъгани, то тези на Локомотив открито недоволстват, че общината и държавата са се ангажирали с един частен проект.

Привържениците на "смърфовете" публикуваха открито писмо до новоизбрания кмет на Пловдив Здравко Димитров, което беше публикувано във фейсбук страницата на организацията:

"До г-н Здравко Димитров, кмет на Пловдив

До пловдивската общественост

Вчера за пореден път станахме свидетели на отчаяните напъни на една самозабравила се група хора да вкара в дневния ред на институциите и обществото вреден и опорочен проект за спортно съоръжение.

Ние питаме:

Докога ще се толерира един скандален от икономическа и юридическа гледна точка проект, по който се дължат стотици хиляди левове концесионни такси и неустойки и който отдавна трябваше да е прекратен по давност?

Докога ще се дава трибуна на частните щения на продънено дружество, погълнало като черна дупка милиони левове чужди пари и част от най-мащабната финансова измама в новата ни история? Не му ли стига на това дружество, че голяма част от дълговете му бяха преструктурирани и обезценени?

Ние, привържениците на Локомотив, горди пловдивчани и редови данъкоплатци в правова държава, имаме основания да изискаме отговор на поставените въпроси. Ние обичаме града си и със спортните, културните и благоустройствените мероприятия, организирани от нашата общност, директно допринасяме за подобряване на неговия облик.

На два пъти през последните години сдружения на привърженици заставаха начело на футболния клуб и излизаха с чест от тази отговорност на жестока цена. Ние посрещнахме предизвикателството на управление от привържениците с достойнство, за разлика от други.

От тази позиция питаме докога ще се обръща внимание на паразитиращи субекти, които не само че не дават добавена стойност към града ни, а считат че всеки им е длъжен, защото са гласоподаватели, каквито всички сме.

Ако общината и държавата ще удовлетворяват исканията на един отбор, не би ли трябвало да проявяват същото отношение към останалите три клуба в Пловдив? Със същите аргументи ние можем да претендираме общината да ни подари парцела, където се намират спортните обекти на Локомотив Пловдив, като организираме „спонтанен“ протест.

Вярваме, че новата градска управа няма да се подаде на морално нечистоплътните опити и внушения, които се натрапват, нито в първите дни на своето управление, нито за целия срок на мандата си.

Настояваме за върховенство на закона и прозрачност, еднакво отношение и равен старт за всички пловдивски клубове. При липсата на такива ни очаквайте в центъра на Пловдив, където сме у дома си, в защита на законните права и интереси на всички нас!", написаха феновете на Локомотив.

Междувременно пък привържениците на Ботев обявиха, че ще се съберат на 13 ноември, за да обсъждат проблемите около строежа на "Колежа".

"Скъпи ботевисти, каним Ви на среща в ДНА- Военен клуб (пл. "Централен") на 13.11.2019 от 19:00ч. Ще Ви запознаем със съдържанието на разговора ни с г-н Самуилов и ще вземем общa позиция по казуса. На срещата ще присъстват представители от УС на Сдружение "ПФК Ботев", "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и Обединени фракции Бултрас. Поканени са и юристи, които да отговарят на въпроси. Отворена е за всички ботевисти.

Силни сме, когато сме единомислещи и обединени!

Очакваме Ви!", написаха ботевистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови