Пирин постигна първа победа през сезона

OFFNews 18 септември 2023 в 19:38 872 0

Пирин

Снимка ОФК Пирин

Треньорът на Пирин Иво Тренчев е доволен

Отборът на Пирин постигна първа победа в елита през настоящата кампания. В двубой от деветия кръг в Първа лига благоевградчани се наложиха с 2:1 срещу домакина Хебър с попадения през второто полувреме.

След точно десет минути игра Олексий Збун шутира от малък ъгъл, но Максим Ковальов нямаше проблеми и отрази удара му. Седем минути по-късно Ковальов направи сериозна грешка, но домакините не успяха да се възползват от възможността.

В 35-ата минута Роберт Мазан не успя да затрудни Ковальов след изпълнение на свободен удар.

В добавеното време на първата част Максим Ковальов отново се намеси на два пъти, за да запази вратата си без попадение.

Гостите от Благоевград успяха да поведе в резултата в 50-ата минута. Айуб Абу подаде за Борис Тютюков, който на скорост се справи се с трима защитници и я изпрати във вратата на домакините за 0:1.

Радостта на гостите беше кратка, като в 56-ата минута пазарджиклии успяха да изравнят. Георги Вълчев пое топката с гръб към вратата, обърна се и върна към Никълъс Пенев, който реализира второто си попадение в Първа лига.

Пирин отново поведе в резултата чрез Мартин Бачев, който се възползва от центриране на Венцислав Бенгюзов фаул и с диагонален шут осигури ценния успех за гостите

До края на срещата домакините пропуснаха няколко възможности за изравняване.

Пирин има актив от 4 точки, докато Хебър е със 7 точки повече от днешния си противник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика