Отново напрежение по високите етажи в Левски

OFFNews 13 март 2023 в 21:44 1771 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Ивайло Ивков смята, че дните му са преброени

Тежко е да си левскар в наши дни. Клубът дължи 11 милиона лева на НАП, играта не върви, предполагаеми нови собственици се оттеглят, а на фона на всичко това цари разнобой, вместо единство в ръководството.

От едната страна изглежда е мажоритарният собственик Наско Сираков, а от другата треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков. Феновете, които събират пари за покриване на дълга в НАП, също са разделени на фракции. Пореден епизод на разделението гледахме днес.

Ивков свика таен брифинг с подбрани журналисти, пред които опроверга с документи думите на Сираков, че не е имало оферти за футболисти на Левски за 6 милиона лева и нарече твърденията за това "класическа лъжа".
"Не съм класически лъжец", каза Ивков и прогнозира, че дните му в Левски са преброени.

Ето какво е казал Ивков, цитиран от Гонг:

"Всички, които сте тук, може да видите черно на бяло писмените оферти, които са пристигнали в клуба за Кордоба и Краев. За да видите, че не съм класически лъжец и казвам истината. Писмените оферти са доказателство и затова ги показвам. Имаше няколко оферти за Кордоба. Започвам с датския Брьондби, който направи първо предложение от 1,7 млн. евро.

Само да уточня, че практиката в Левски е никога човек от клуба да не преговаря сам и затова всички разговори водихме със Стоилов. Отказахме първото предложение на Брьондби и последва второ от 1,8 млн. евро. Сираков ни каза да поискаме 2 милиона и ние положихме сериозни усилия и в крайна сметка успяхме да се споразумеем за тази сума. Впоследствие Сираков каза - не, искай 2,5 млн. евро. Аз обаче отказах да водя нови преговори, защото смятам това за издевателство.

Имаше оферта за Кордоба и от руски клуб за 2,5 млн. евро плюс 10 процента от бъдеща продажба. Тези проценти не са за подценяване, защото руски клуб може спокойно да го продаде за 5 млн. евро. Естествено, условията за футболиста бяха перфектни.

Не гледам сериозно на обвиненията, че сме били на прага да допуснем втора Казанска афера. Удължих си престоя на лагера в Дубай, тъй като водихме много сериозни разговори със спортния директор и консултант на руския клуб. При мен няма как да се случи Казанска афера.

Такава нямаше и да стане, ако предишният президент беше се допитал, а не криеше за заминаването на четиримата футболисти в Русия. Не съм сигурен, но Сираков може и да е прав, че цената на футболистите на Левски през лятото може да се повиши. Моето мнение обаче е, че тези близо 6 млн. лева, а дори и повече, можеше да покрият главницата към НАП и Левски да си осигури спокойствие.

От тези 2.5 милиона евро нямаше да отидат 25% в панамския клуб. Бях се разбрал с президента на този клуб да водим преговори за процента. Това е хипотеза, но мисля, че можеше да ги намалим. Може би щяха да вземат около 300-400 хиляди евро.

Другият футболист, за който можеше да вземем сериозна сума, е Краев - 600 000 евро и заложени 100 бонуси. И накрая искам да кажа, че смятам, че дните ми в Левски са преброени", каза Ивков.

По-късно през деня от Левски официално обявиха, че обявената пресконференция на Сираков и Стоилов за казване на истината за натрупването на задължения, насрочена за утре, няма да се проведе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови