Отбори от Кипър, Молдова и Хърватия дебнат Левски и ЦСКА във втория кръг на Лига Европа

Локомотив Пловдив извади късмет

OFFNews 19 юни 2019 в 15:21 1534 0

Победителят от срещата АЕК Ларнака - Петрокуб и Осиек чакат съответно Левски и ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Родните грандове ще се изпряват срещу тях, ако успеят да отстранят Ружомберок и Титоград.

"Сините" бяха сред непоставените при тегленето и имаше вероятност да се паднат още с Щурм Грац (Австрия), Утрехт (Холандия) и Яблонец (Чехия).

Тегленият днес жребий в Нион отреди победителя от двойката Радник Бйелина (Босна и Херцеговина) - Спартак Търнава (Словакия) за съперник на носителя на Купата на България Локомотив Пловдив.

"Смърфовете" имаха късмет и избегнаха фаворитите сред поставените тимове АЗ Алкмаар, ФКСБ и Страсбург. Битките от втория квалификационен кръг са на 25 юли и 1 август.

Станаха ясни и възможностите пред Лудогорец, ако все пак не успее да стигне до втория квалификационен кръг на Шампионската лига и отпадне от Ференцварош. Ако този неприятен сценарий стане факт, разградчани ще продължат в "шампионския поток" на Лига Европа от втория квалификационен кръг на надпреварата.

Утешителната възможност пред "орлите" в тази фаза ще е загубилият срещата си от словенския Марибор и исландския Валур. Те са също двойка от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Ако се стигне до такава развръзка, родните шампиони ще са гости в първия мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews