Обертан: Чувствам се като в Париж, Мадрид или Лондон

OFFNews 28 юли 2017 в 16:48 3593 0

Звездната покупка на Левски - Габриел Обертан даде първото си интервю пред клубната телевизия на Левски. Преминалият през академията Клерфонтен играч разказа за своя престой в Манчестър Юнайтед, работата със сър Алекс Фъргюсън и очакванията си за престоя в Левски.

"В отбора ме приеха доста добре. Адаптирах се бързо към обстановката, климатизирах се бързо, защото всичко момчета в отбора знаят английски език. Всички треньори също говорят английски, така че се разбираме доста добре", коментира Обертан.

Футболистът, който знае отлично няколко езика обеща, че съвсем скоро ще научи и български. "Дайте ми шест месеца и ще се върна пред камерата и ще кажа няколко думи. Предвид това, че съм играл в Русия, мога да кажа, че е почти същото. Мога да броя на руски. Аз обичам да уча нови езици, така че ми дайте шест месеца и ще говорим отново.

Доста приятно съм изненадан от България. Когато идвах не знаех какво да очаквам. Всички говорят английски. Чувствам се като в Париж, Мадрид или Лондон.

Родителите ми искаха и да уча. Аз обичам и наистина ми харесва да научавам нови неща за света, така че обичам да уча. За някои играчи може би е трудно, но аз успявах да съчетавам нещата. Да, в един момент вече трябва да се съсредоточиш само върху едното.

Първото нещо, което научих в академията на Клерфонтен беше това колко важна е дисциплината. Дори и на 12 години трябва да тренираш по два пъти на ден. Наистина е трудно, защото си далеч от семейството и трябва да тренираш. Лесно е да играеш футбол, но понякога е трудно да се настроиш психически. Първото нещо, което научих беше дисциплината.

Наблюдавах мача с Хайдук и този в Пловдив. Бях изненадан, че футболът тук е много физически. Искам да играя възможно най-много, да вкарвам, да печеля... Отборът ни е много силен и способен да печели.

Обертан не спести също и хвалбите си към сър Алекс Фъргюсън, който го привлече на "Олд Трафорд" преди години.

"Трансферът ми в Манчестър Юнайтед беше сбъдната мечта за мен. Да играеш в толкова легендарни клубове като Юнайтед, Ювентус.. знаех, че докато бях във Франция те са ме следили. Когато обаче това нещо стане реалност, чувството е наистина невероятно и нямаш търпение да започнеш да играеш. В Манчестър понякога ти се струва, че играеш съвсем различен спорт. Просто това е съвсем с различен клуб.

Да играеш под ръководството на сър Алекс Фъргюсън е нещо специално. Няма по-добър специалист. Той е мениджър в истинския смисъл на думата. Той следи всичко. От хората от кухнята до пресата. Приятелски настроен е към всички, но когато дойде денят за мача, той те мотивира и изстисква всичко от теб. Той е най-добрият треньор, за когото съм играл", каза Обертан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови