Новият сектор на "Герена" остава без козирка

OFFNEWS 28 ноември 2016 в 18:28 4538 0

Широкорекламираният нов сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" няма да има козирка в близко бъдеще, алармираха фенове на Левски след среща със собственика на клуба Спас Русев.

Той им е споделил, че изграждането й ще струва повече от самия сектор, а по-евтино било секторът отново да се бутне и да се построи наново, този път с козирка.

"Може би чисто нов стадион ще е най-добрият вариант. Тепърва предстоят нови срещи и консултации с проектанти и строителни фирми. Секторът не е само седалките отпред. Отдолу трябваше да има съблекални, магазини, музей - все неща, които не са направени", сподели председателят на тръст "Синя България" Илия Козарев в актуално студио "Дерби".

Русев тепърва има да плаща част от сметката за сектора, който беше гордостта на предишните собственици и лично на Иво Тонев.

"Спас Русев и екипът му са подписали нови споразумения с двете строителни фирми относно погасителните договори за строежа на трибуната. Според предишните, ако една от тях предяви претенции и иска да й се изплатят задълженията, а клубът не е в състояние, няма да има никакъв проблем да блокира сметките му и да го фалира.

Точно поради тази причина е добре, че Русев е стигнал до консенсус със строителните компании, променил е тези споразумения и клубът не може да бъде фалиран", допълни още председателят на Тръст "Синя България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!