Няма проблеми пред участието на ЦСКА в Европа

OFFNews 04 май 2018 в 13:54 2339 0

ЦСКА няма да има никакви проблеми с участието в Лига Европа през новия сезон.

Това става ясно от изказване на холандския адвокат Вил ван Меген, който работи за профсъюза на футболистите FIFPro, цитирано от "24 часа". Припомняме, че шестима бивши играчи на "червените" претендираха за пари, които не са били изплатени от предишните собственици на "армейците".

Според думите на адвоката подобни претенции не се възприемали сериозно в УЕФА и затова той съветва клиентите си първо да проверяват нещата и след това да подписват. Ван Меген представлява Сивард Спрощен, който в момента играе за аматьори в Холандия.

ЦСКА на практика е единственият сигурен участник за Лига Европа от България в момента. За другите две квоти се борят Левски, Берое, Ботев (Пловдив), Славия, Септември, Локомотив (Пловдив) и Черно море.

Междувременно станаха известни известни имената на 16 от 47-те потенциални съперника на нашите клубове в ЛЕ.
Това са Петрокуб (Молдова), Чихура (Грузия), Тракай (Литва), Вестманияр (Исландия), Липая (Латвия), В 36 (Фарьорски острови), Тампере (Финландия), КуПС (Финландия), Лахти (Финландия), Дери Сити (Ирландия), Шамрок (Ирландия), Самтредия (Грузия), Рига ФК (Латвия), Стумбрас Каунас (Литва), Коларейн (Северна Ирландия), Рунавик (Фарьорски острови).

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!