Нголо Канте няма да участва на Световното първенство в Катар

Василен Петров 19 октомври 2022 в 11:01 1172 1

Нголо Канте

Снимка Getty images

Халфът ще се възстановява близо 4 месеца и пропуска Мондиала през декември.

Звездата на Франция Нголо Канте ще пропусне предстоящото Световно първенство в Катар заради операция на сухожилие на крака, съобщи клубния му отбор Челси. Националът ще се възстановява от контузията около 4 месеца. Плеймейкърът се контузи при равенството 2:2 срещу състава на Тотнъм Хотспър във Висшата лига, на 14 август. Впоследствие получи допълнителни усложнения по време на възстановителния процес. 

"Нголо Канте претърпя операция на сухожилие. Халфът използва съвета на различни специалисти и стигна до заключението, че хирургическата интервенция е нужна. Операцията бе успешна и се очаква той да отсъства близо четири месеца", гласи официалното изявление на английския гранд.

Канте все още не е записал минути под ръководството на новия наставник Греъм Потър и пропусна цели 57 срещи от финала на турнира Лига Европа през 2019 година до настоящия момент. 

"Притеснени сме за Нголо. Той получи проблеми в последния етап от възстановяването си и единственото, което можехме да направим, е да се консултираме, да открием правилната диагноза и да направим нов опит да го вдигнем на крака. Целта на всички е той отново да се наслаждава на футбола", коментира Потър.

Контрактът на Канте с Челси изтича през следващото лято. За тима на "петлите" той е регистрирал 53 мача и става световен шампион през 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови