Неймар саботира селекцията на Барселона

OFFNews 31 юли 2017 в 11:26 2023 0

Бразилецът Неймар още не е оформил трансфера си от Барселона в Пари Сен Жермен, но вече слага прът в колелата на трансферите в каталунската столица.

Според местното издание sport.es Неймар разубеждава активно сънародника си Филипе Коутиньо да не подписва с Барса, а да се присъедини към парижани. Футболистът на Ливърпул е много близо до "Камп Ноу", където гледат на него като на наследник на Андрес Иниеста, който вече на години и е пред отказване.

Ливърпул и Барселона все още се пазарят за цената на бразилеца. Каталунците предлагат 80 милиона евро, докато Ливърпул иска повече.

Самият Неймар пък се очаква да се присъедини към ПСЖ през тази седмица. Според информация на вестник "Марка" нападателят на Барселона ще премине медицински прегледи в Пари Сен Жермен на 2 август, след което ще финализира трансфера си на "Парк де Пренс".

Катарският вестник Al Watan обаче твърди, че прегледите ще бъдат още утре. Те ще се състоят в Доха.

Според информацията Неймар ще подпише договор с компанията "Катар Спортс Инвестмънтс", която е собственик на парижкия клуб. В рамките на договора бразилската звезда ще стане посланик на световното първенство в Катар през 2022 година и ще заработи около 300 милиона евро за пет години.

С тези пари Неймар сам ще плати неустойката по договора си с Барселона от 222 милиона евро и така парижани ще заобиколят правилата на финансовия феърплей, тъй като официално няма да бъдат въвлечени в сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови