Шефът на Ла Лига за Неймар: Прав му път!

OFFNews 30 юли 2017 в 17:21 2210 0

Президентът на испанската елитна Ла Лига Хавиер Тебас не е притеснен от евентуалния трансфер на нападателя на Барселона Неймар в посока френския ПСЖ.

Според боса това напускане няма да се отрази на силата и привлекателността на Ла Лига, която ще запази водещото си място в Европа и света.

"Повече бих се притеснявал, ако си тръгнат Кристиано Роналдо или Лионел Меси, но Неймар...Барселона и Ла Лига са много повече от него", коментира Тебас, който обаче не пропусна да заплаши, че ще се обърне към съда, ако трансферът се осъществи. Формален повод ще бъде нарушаването на правилата за финансовия феърплей на УЕФА.

"ПСЖ не може да има повече приходи от Барселона и Реал. Това е абсурд. Никой не вярва в него. На практика катарското правителство налива пари в ПСЖ и нарушава финансовия феърплей, което е недопустимо", коментира Тебас.

Днес стана ясно, че е намерен вариант за заобикаляне на правилата на УЕФА. Qatar Sports Investment ще преведе на Неймар сумата от 300 милиона евро срещу ангажимента да стане лице на световното в Катар през 2022 година.

С част от парите или по-точно 222 милиона евро, той сам ще си покрие клаузата за напускане на Барселона преди изтичането на договора и така ПСЖ няма да бъде намесен в сделката и съответно разследван за нарушаване на финансовия феърплей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!