Неймар и компания останаха буквално без въздух в Боливия

OFFNews 06 октомври 2017 в 11:39 2424 0

За трудните условия на игра в столицата на Боливия Ла Пас се е говорило много. Градът се намира на надморска височина от 3600 метра, като разреденият въздух е истинско изпитание за гостуващите отбори.

В това се убедиха и бразилците, които тази нощ извъртяха едва 0:0 с домакините в световна квалификация. Резултатът беше без значение за Неймар и компания, тъй като "селесао" отдавна си осигури класирането за Мондиал 2018.

След двубоя хит стана снимка от съблекалнята на Бразилия, на която играчите позират с кислородни маски и бутилки в опит да си върнат нормалното състояние.

Иначе "виновник" за ремито стана вратарят на домакините Карлос Лампе, който отказа нападателите на Бразилия с невероятните си спасявания.

През първата част Бразилия държеше инииативата, но с пропуски на няколко пъти се отличиха Неймар и Габриел Жезус. Най-фрапантен от тях бе този в 44-ата минута, когато Неймар излезе саз срещу вратаря, успя да го преодолее, но след това ударът му бе избит от защитник на голлинията.

Боливия пък можеше изненадващо да поведе в добавеното време на първата част, когато страхотен шут на Диего Беярано се отби от гредата.

И през второто полувреме ситуацията не се промени драстично, като отново гостите атакуваха повече. В 54-ата минута удар на Неймар бе спасен от вратаря. В 70-ата той стреля от фаул, но топката мина над вратата.

В крайна сметка мачът завърши без победител, но това бе без особено значение и за двата тима. Бразилия отдавна си осигури класиране на световните финали, а Боливия пък няма шанс да играе на Мондиала и остава на 9-ата позиция с 14 точки в актива си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews