Националите по футбол изтръгнаха равенство от Украйна в контрола

OFFNews 11 ноември 2021 в 21:25 1286 0

Националният отбор на България по футбол завърши 1:1 с Украйна в контролна среща в Одеса. И двата отбора ще имат след 4 дни официални мачове, но с различна стойност. Украйна излиза в директен мач за класиране на бараж за Мондиал 2022 срещу Босна и Херцеговина. Нашите пък излизат срещу Швейцария, като борбата ни е за третото място в групата, което ще повиши коефициента на тима ни.

Отлично се справиха и двамата вратари на България Николай Михайлов и дебютанта Светослав Вуцов, които отчаяха нападателите на четвъртфиналиста на Евро 2020.

Украйна имаше тотално превъзходство по всички показатели, създаде 35 възможности за гол. В края на мача владеенето на топката беше 72 на 28 процента в полза на домакините.

Домакините доминираха също така и преди почивката и постоянно атакуваха. В края на мача ударите бяха 17:2 за Украйна, от които 8:1 в очертанията на вратата.

Владеенето на топката беше 69 на 31 процента в полза на домакините, но така или иначе българската врата остана неразпечатана.

Особено сериозни проблеми имаше България по левия фланг, където Ярмоленко направи поне 7-8 пробива без Велковски да успее да го спре един срещу един.
Преди мача селекционерът на Украйна Олександър Петраков получи подарък от българския си колега. Ясен Петров му подари фланелка на нашия отбор с името на треньора на противника на гърба.

Още в 34-ата секунда Ярмоленко създаде първата възможност в мача, след като проби от дясно, влезе в наказателното поле и центрира. Топката отиде у Зинченко, който отблизо я прати над гредата на Николай Михайлов. Нашите отговориха в следващите минути с атака на Десподов и спечелен корнер от Радослав Кирилов.

Двамата украинци повториха комбинацията в 7-ата минута. Ярмоленко отново подмина Димитър Велковски, центрира за Зинченко, който пак не успя да нанесе удар.

Трудностите за Велковски продължиха и в 12-ата минута, когато Ярмоленко проби пак и центгрира, но този път Довбик от 3 метра изпрати топката в аут. След това Зинченко пробва удар и Михайлов изби. Само след 2 минути попадание на Довбик беше отменено заради засада. В 24-ата минута Турицов на косъм се отърва да не предизвика дузпа за домакините, след като повали точно на границата набралия скорост Зубков. Същият този Зубков притесни Михайлов отново само след 3 минути, но българският вратар се справи някак, макар топката да отскочи пред него.

Атаките към българската врата продължиха, като в 34-ата минута Николай Михайлов хвана топката с една ръка след удар на Ярмоленко. Капитанът на България я ритна силно от ръка напред, тя тупна около дъгата, там Матвиенко и Тимчик не се разбраха. Радослав Кирилов дебнеше ситуацията, успя да открадне топката и я прокара покрай вратаря Бушчан.

Зубков можеше да изравни в 38-ата минута, излизайки сам срещу вратаря ни след двойно подаване. Димитър Велковски обаче самопожертвувателно с шпагат изби в корнер. Отново Добвик от 3 метра не успя да вкара две минути по-късно. Поредната възможност за домакините се откри в последната секунда на първата част. Той отрази удар на Зинченко, а след това и опита за добавка на Довбик от два метра.

Украйна започна в същия стил и второто полувреме, но ударът на Зинченко се отби в страничната греда. В 56-ата минута при поредното меле пред нашата врата топката отново попадна вътре, но съдията отсъди отново засада. Телевизионните повторения показаха, че действително Ярмоленко е бил зад българската защита.

Дебютантът Светослав Вуцов отрази и един опасен удар на Руслан Малиновски след поредица нови положения пред нашата врата.

В 79-ата минута украинците най-после изравниха след ужасяващия натиск, който продължи и през втората част. Тарас Степаненко простреля Светослав Вуцов с удар от 20-ина метра по диагонала. Преди това атаката продължи повече от минута и половина, имаше удари, центрирания.

Вече в добавеното време дойде нов пропуск, този път на Коваленко от 2 метра. Минута по-късно и Яремчук стреля, но Вуцов извади в корнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови