Националите по футбол допуснаха загуба срещу Финландия в Лигата на нациите

OFFNews 15 ноември 2020 в 20:53 2263 0

Националите по футбол допуснаха загуба с 1:2 срещу Финландия в София в двубой от група 4 на Дивизия Б на Лигата на нациите. Загубата означава, че най-вероятно "лъвовете" ще изпаднат в Дивизия Ц през следващия сезон, като съдбата ни зависи от резултата в последния мач от групата срещу Ейре в сряда като гост.

Двубоят започна кошмарно за българския тим, който допусна гол още в седмата минута. Робърт Тейлър подаде през центъра, след като Кристиян Димитров и Димитър Велконски не успяха да го спрат. Теему Пуки излезе сам срещу Луков и без проблеми откри резултата.

В последната минута на първото полувреме финландците стигнаха до втори гол, а негов автор стана Робин Лод. Теему Пуки не беше спрян от Страхил Попов, влезе в зоната и стреля. Луков отби, но никой от защитата не подсигури и Лод от 2 метра прати топката в мрежата.

Нашите започнаха по-активно през второто полувреме и в 59-ата минута стигнаха до дузпа, изработена от Доминик Янков. Божидар Краев отне топката в центъра на терена, комбинира със Спас Делев, който с едно докосване изведе Янков. Там нашият футболист буквално беше повален от Тим Спарв.

Вратарят Лукаш Храдецки спаси обаче удара на Галин Иванов. В 68-ата минута България получи втора дузпа, този път за игра с ръка. Този път обаче Димитър Илиев не сгреши и направи резултата почетен.

Така България записа първа загуба от Финландия в София и в сряда ще се бори за оцеляването си в дивизията.

Мачове от група 4 в дивизия Б на Лигата на нациите по футбол:
България - Финландия 1:2
Уелс - Ирландия 1:0

Временно класиране:
1. Уелс 5 4 1 0 4:0 13 точки
2. Финландия 5 4 0 1 6:2 12
3. Ирландия 5 0 2 3 1:4 2
4. България 5 0 1 4 2:7 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков