Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Националите по футбол с първи успех през 2020 година

OFFNews 11 ноември 2020 в 21:38 2023 0

България постигна първа победа от 19 мача насам, както и първа победа за 2020-а година, след като се наложи с 3:0 над аутсайдера Гибралтар. Александър Цветков, Георги Йомов и Димитър Илиев донесоха успеха на нашите в контролната среща, след като се разписаха през първото полувреме.

България нямаше успех в 18 мача, а в последните си четири мача от турнира Лига на Нациите има три поражения (две от Уелс и едно от Финландия) и едно равенство в София срещу Република Ирландия.

Срещата днес премина под тотално надмощие на България, но през втората част нямаше кой знае колко опасни удари към вратаря Кайл Голдуин.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев не може да използва деветима футболисти, които са част от списъка му заради положителни тестове за коронавирус или контузии. Такива са двамата капитани Георги Костадинов и Петър Занев, Тодор Неделев, Николай Михайлов, Исмаил Иса, Кирил Десподов.

Александър Цветков откри резултата още в петата минута, а гостите имаха претенции за това, че вратарят им след стълкновение лежеше по време на атаката. В 15-ата минута Георги Йомов покачи на 2:0, а в самия край на полувремето Димитър Илиев с глава прониза за трети път вратата на Гибралтар, който така и не създаде нито една възможност пред българската врата.

След тази контрола с Гибралтар на българския отбор му предстоят мачове с Финландия и Ирландия в Лигата на нациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!