Наполи запази жива мечтата за титлата в Италия

OFFNews 22 април 2018 в 23:52 2329 0

Отборът на Наполи запази жива мечтата за титлата в Италия, след като удари лидера Ювентус с 1:0 в голямото дерби от 34-ия кръг на Серия А.

Неаполитанците съкратиха аванса на "Старата госпожа" на само една точка четири кръга преди края на шампионата и разклатиха сериозно амбицията на Юве за седма поредна титла на Апенините. Успехът дойде заслужено за южняците, които бяха по-активният отбор на "Алианц Стейдиъм" и стигнаха до победата с гол на Калиду Кулибали в 90-ата минута.

През първото полувреме тимът на Наполи беше по-активен на терена, но не успя да стигне до гол. Ювентус пък получи тежък удар, след като основният бранител Джорджо Киелини получи контузия след стъпване накриво и трябваше да бъде заменен. Първото полувреме ще се запомни и с гредата на Миралем Пянич в 17-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар.

В началото на второто полувреме пък Пауло Дибала беше заменен от Хуан Куадрадо, след като остана незабележим през първите 45 минути. Втората част започна с чудесна възможност пред тима на Наполи, след като Лоренцо Инсиние се измъкна от засадата и подаде към Марек Хамшик, който стреля опасно, но извън очертанията на вратата.

В 72-ата минута Наполи стигна до най-добрата си възможност в мача след удар от въздуха на Хосе Кайехон, но Джанлуиджи Буфон показа огромната си класа и спаси Ювентус от попадение. Двубоят вървеше към 0:0, но развръзката настъпи в последната минута на редовното време, когато Кулибали прониза Буфон и донесе победата на Наполи.

След  този двубой Ювентус остана с 85 точки, докато Наполи има 84.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови