Нападателят на Лудогорец, който поведе Швейцария към победата: Нервността дойде сега

"Това е една сбъдната мечта, нещо като сърбеж", споделя Квадво Дуа

Донислав Донев 15 юни 2024 в 20:30 904 0

Квадво Дуа

Снимка Facebook: Swiss Nati Men

Нападателят на Лудогорец и швейцарския национален отбор Квадво Дуа

Нападателят на Лудогорец и швейцарския национален отбор Квадво Дуа отбеляза първия гол при победата на "кръстоносците" над Унгария с 3:1 в мач от Група "А" на Европейското първенство. Футболистът даде висока оценка за представянeто на тима и коментира попадението си.

"Това е една сбъдната мечта, нещо като сърбеж, както се казва. Преди няколко дни разбрах, че ще мога да започна днес. Короната на днешния ден беше победата. Всъщност добре се чувствах в началото на мача, наистина добре. Нервността дойде сега. Два часа, три часа преди мача тя вече се появяваше в мен. Когато чух химна, сърцето ми щеше да изхвръкне от тялото ми. Никога през живота си не съм изпитвал такива чувства. За мен вкарването на голове е най-хубавото чувство", сподели швейцарецът.

"Получавам хубав пас в дълбочина. Харесвам такива топки, които мога да преследвам. Изведнъж оставам сам срещу вратаря, вкарвам и след това съм много щастлив, че страничният съдия задържа флага. Мечтата ми е сбъдната. Както е в момента, не знам, 30 секунди, 45 секунди след онзи момент усетих нещо, което никога не съм изпитвал в живота си. Тогава всичко избухна", коментира нападателят.

"Мисля, че всички бяхме пределно концентрирани психически. Бяхме жизнени и играхме добре. И да, мисля, че демонстрирахме добре опита си.Имаме амбиции и бих казал, че съм благодарен, че съм там. Благодарен съм, че бях в стартовата единайсеторка. Също така съм благодарен, че изминах целия път. Сега ще видим какви ще са следващите няколко дни", заяви той.

"Мисля, че това беше много важен сезон за мен. Участвах в евротурнири и играх в добър отбор, което е много важно", каза Дуа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II