Моци и Кешерю подновиха договорите си с Лудогорец

OFFNews 06 май 2020 в 12:12 1822 0

Двама основни футболисти подновиха договорите си с шампиона Лудогорец. Това са защитникът Козмин Моци, чието име носи една от трибуните на стадиона в Разград, и нападателят Кладуиу Кешерю.

"Щастлив съм, защото Лудогорец е отборът на сърцето ми", заяви Козмин Моци. "Искам да поставим една звезда над емблемата на фланелките, спечелвайки десет титли. Това е голямата ми цел. Ще завърша кариерата си в клуба", обеща румънският защитник.

Козмин Моци дойде в Лудогорец през 2012 г. от румънския Динамо (Букурещ). Бранителят е осемкратен шампион с "орлите", двукратен участник в групите на Шампионската лига и четирикратен участник в групите на Лига Европа. Моци има огромна заслуга за първия пробив на Лудогорец в най-силния клубен турнир през 2014 г., когато спаси две дузпи в плейофа срещу румънския шампион Стяуа. Този негов подвиг накара ръководството на клуба да кръсти една от трибуните на стадион "Хювефарма Арена" на негово име.

За девет сезона с екипа на Лудогорец Козмин Моци изигра 275 мача във всички турнири и отбеляза 34 гола.

"Много съм щастлив, че ще продължа кариерата си в Лудогорец", заяви Клаудиу Кешерю. "Вече пет години съм в клуба и го чувствам като роден. Вярвам, че със съотборниците ми имаме още какво да дадем на Лудогорец. Нямаме търпение да се поднови първенството и да се преборим за деветата титла. Има голяма вероятност да завърша кариерата си на футболист в клуба", допълни нападателят.

Клаудиу Кешерю дойде в Лудогорец през лятото на 2015 година от катарския Ал Гарафа. Преди това нападателят е носил екипите на румънския Стяуа и френските Либурн, Тур, Анже, Бастия и Нант.

За близо пет години в Лудогорец Кешерю отбеляза 120 гола в над 200 мача в българския шампионат и европейските клубни турнири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови