Алегри сдържан след 2:0 срещу Монако

OFFNews 04 май 2017 в 09:47 1335 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от победата с 2:0 над Монако в първия 1/2-финал в Шампионската лига, но предупреди играчите си да останат фокусирани, защото предстои да бъде изигран и реванш, в който монегаските няма да се дадат без бой.

“Поздравявам отбора, защото победата не дойде никак лесно. Монако притежава много технични играчи. Ние направихме някои грешки и се наложи Буфон да прави страхотно спасявание при 0:0.

След като поведохме, Монако отправи няколко много опасни центрирания, когато Дани Алвеш не покриваше добре зоната си, но като цяло можем да сме доволни. Да не забравяме обаче, че има да се изиграе и втори мач, който няма де и никак лесен”, заяви Алегри.

Колегата му начело на Монако Леонардо Жардим смята, че загубата с 0:2 не означава, че тимът му няма шанс в реванша. Той смята, че футболистите му не бива да спират да вярват, че е възможно да направят обрат в ответния мач в Торино.

“Смятам, че Ювентус доминираше в първите 15 минути, но след това бяхме равностойни. Отборът се представи добре и поздравявам играчите ми. Но такъв е футболът. За никой не е лесно да играе срещу Юве. Килиан Мбапе не можеше да намери свободни пространства. Той трябва да се научи сам да си ги създава, когато те липсват.

Освен това Буфон направи две страхотни спасявания, които бяха решаващи за успеха на Ювентус. Сега ще ни бъде доста трудно, но трябва да продължим да вярваме в шансовете си за достигане до финал. Най-добрата ни възможност е първо да победим Нанси. Това е важен мач в Лига 1 и ще ни даде увереност преди гостуването в Торино”, смята Жардим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !