Младежите ни отсрамиха - мушнаха 6 гола на Естония

OFFNews 21 ноември 2023 в 20:25 1099 1

Младежки национали

Снимка БФС

Младежите ни отсрамват във футболно отношение

Георги Николов отбеляза хеттрик, а Станислав Шопов записа попадение и две асистенции за изразителната победа на българския национален отбор по футбол за младежи до 21 години с 6:0 срещу гостуващия тим на Естония.

С успеха младите "лъвове" се изкачиха на трето място в класирането с девет точки от шест мача. Подобен актив, но с три двубоя по-малко, има вторият в подреждането Германия, който тази вечер приема лидера с 12 точки Полша.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като най-чистото положение за българите пропусна нападателят на Левски - Марин Петков. Той бе изведен зад гърба на отбраната в шестата минута, но диагоналният му удар премина покрай дясната греда на естонците.

Българите вкараха всичките шест гола през втората част и първите два бяха дело на Георги Николов. Нападателят на Хебър се разписа с глава в 50-ата и 60-ата минута с асистенции на Станислав Шопов и Марин Петков, а халфът на ЦСКА сам покачи на 3:0 в 65-ата минута.

Секунди по-късно Шопов овладя топката в наказателното поле и върна към Асен Митков, който се разписа с топовен изстрел към вратата на естонците.

Георги Николов оформи хеттрика си в 86-ата минута, а две по-късно Роберто Райчев бе точен за крайното 6:0.

Следващият мач на националите е срещу лидера в класирането Полша на 23 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!