Меси счупи каръка срещу Челси, Байерн си поигра с 10 от Бешикташ (видео)

OFFNews 20 февруари 2018 в 23:39 4480 0

Барселона и Челси завършиха наравно 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Вилиан в 62-ата минута и Лионел Меси в 75-ата, като това е първи гол за аржентинеца във всичките 9 срещи между каталунците и "сините" от Лондон, в които той е участвал. 

Първото полувреме премина на един дъх, като англичаните имаха по-чистите положения за гол, въпреки че почти не играха с топката. На два пъти страховити изстрели на Вилиан едва не счупиха гредите, а един удар на Еден Азар премина в опасна близост до вратата.

От своя страна Барселона имаше териториално надмощие, но не създаде 100%-во положение. След малко повече от час игра късметът най-накрая беше с Вилиан и той с великолепен удар по земя откри резултата. В 75-ата минута обаче Лео Меси изравни след грешка в защитата на Челси.

В другия двубой тази вечер Байерн Мюнхен на практика си осигури място на четвъртфиналите в Шампионската лига. "Баварците" разбиха с 5:0 Бешикташ на "Алианц Арена" и направиха ревашна в Истанбул протоколен.

По два гола за германския колос вкараха Томас Мюлер (43,66) и Роберт Левандовски (79,88), а едно добави Кингсли Коман (53).

Тимът на Юп Хайнкес изигра страхотен двубой, като изпусна още няколко отлични възможности за гол. "Черните орли" останаха с човек по-малко още в 16-ата минута, когато Домагой Вида бе изгонен с директен червен картон. Това до голяма степен предреши изхода от мача, като преди това турците стояха много прилично на терена.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови