Макрон и Тереза Мей видяха мач за историята в Париж (видео)

Ивайло Йолчев 14 юни 2017 в 07:41 2536 1

Снимка Дейли Мейл

В Париж беше открита нова ера във футбола пред погледа на френския президент Емануел Макрон и премиера на Великобритания Тереза Мей. "Петлите" победиха 3:2 Англия, но резултатът далеч не беше най-важен.

За първи път в официална среща на подобно ниво, макар и контрола, беше взето съдийско решение след повторение на видео. И то какво! Реферът Давиде Маса поиска помощ при падане в пеналта на Франция. Колегата му извън терена даде сигнал за дузпа и червен картон за Варан от домакините.

Иначе приятелският двубой започна с отдаване на почит на жертвите на терористичните атаки в Манчестър и Лондон. Забележителната френска публика пя с пълно гърло както Марсилезата, така и химна на Англия.

От уредбата пък звучеше хитът на Oasis "Don't Look Back In Aanger", докато футболистите излизаха от тунела.

Два от големите съперници в европейския футбол сътвориха истински спектакъл, а накрая радостта бе за домакините, въпреки че почти цяло второ полувреме те играха с човек по-малко след червения картон на Рафаел Варан.

Хари Кейн вкара и двата гола за англичаните, а за "петлите" точни бяха Самюел Юмтити, Джибрил Сидибе и Усман Дембеле, който реализира победното попадение в 78-ата минута. Мбапе пък удари греда за домакините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews