Лудогорец се съвзе след загубата в Дания

OFFNews 08 октомври 2023 в 23:52 1380 1

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" си върнаха самочувствието

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Пирин Благоевград в последен мач от 13-ия кръг в Първа лига.

Още в шестата минута Клод Гонсалвеш подаде към Рик Джонатан, който центрира към Спас Делев и националът с глава даде аванс за разградчани.

В следващите минути Лудогорец владееше повече топката и организира сериозен натиск срещу "орлетата". В 19-ата минута Гонсалвеш беше изнесен на носилка заради получена контузия, а две минути след това на негово място влезе Педро Нареси.

След точно половин час игра вратарят на гостите Марио Кирев направи две спасявания в рамките на само няколко секунди. Първо отрази удар от дистанция на Аслак Фон Витри, а след това се изправи бързо, за да се намеси и при изстрел отблизо на Якуб Пьотровски.

Три минути по-късно Симон Слуга се отличи с много добро спасяване, след като Аймен Суда отправи удар с глава към вратата на шампионите.

В добавеното време на първата част Фон Витри получи топката от Рик Джонатан и реши да завърши атаката, но изпрати топката встрани от вратата на Пирин.

Превъзходството на домакините продължи и през втората част, като в 61-ата минута Якуб Пьотровски се разписа за 2:0 с глава след центриране на Кайо Видал.

Четири минути след това при разбъркване в наказателното поле Руан Секо прати топката във вратата на Пирин. След дълго преразглеждане на ситуацията от ВАР, продължило около 10 минути, попадението беше зачетено, след като падналият на тревата Мартин Бачев от гостите покриваше засадата.

В 79-ата минута Кайо Видал направи 4:0 с техничен удар след подаване на Рик Джонатан.

До края на двубоя домакините пропуснаха да реализират още голове във вратата, пазена от Марио Кирев.

Преди три дни Лудогорец допусна катастрофална загуба с 1:7 срещу Нордселанд в груповата фаза в Лигата на конференциите и веднага след това всички от треньорския щаб и ръководството на клуба подадоха оставки, които все още не са приети.

Разградчани се изкачиха до четвърто място в класирането с 23 точки, докато Пирин има 11 пункта на 13-та позиция, а преди визитата си на Лудогорец беше с четири поредни мача без поражение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки