Лудогорец разгроми Ботев (Враца) и диша във врата на лидерите

Димитър Андреев 03 декември 2023 в 17:38 1119 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" набират скорост

Капитанът Якуб Пьотровски се разписа два пъти през второто полувреме, а Тодор Неделв се отчете с гол и две асистенции за изразителна победа на шампиона Лудогорец (Разград) с 5:0 срещу Ботев (Враца) в мач от 19-ия кръг на българската футболна efbet Лига.

С този успех "орлите" събраха 39 точки и вече имат само три по-малко от лидерите в класирането ЦСКА и Черно море (Варна), които обаче са изиграли и по мач повече.

Лудогорец доминираше през първото полувреме и се оттегли на почивка с гол преднина. В 20-ата минута Бърнард Текпетей подаде извеждащ пас на Квадво Дуа, който надбяга Бубакар Траоре по дясното крило и преодоля Федерико Рубио с диагонален шут.

Лудогорец пропусна още няколко положения през първото полувреме, но шампионите бяха перфектни на старта на второто и вкараха бързи два гола чрез Якуб Пьотровски. В 56-ата минута полският национал се разписа с глава след центриране на Тодор Неделев от ъглов удар, а само три по-късно той получи подаване по земя от Аслак Фон Витри и бе точен с прецизен шут около границата на наказателното поле.

Матиас Тисера отбеляза четвъртото попадение за Лудогорец в 74-та минута след многоходова комбинация, завършила с извеждащо подаване на Неделев и точен удар на аржентинския нападател. Той се появи в игра десет минути по-рано, заменяйки първия голмайстор Дуа.

Тодор Неделев оформи крайното 5:0 с попадение от воле от около 20 метра в 88-ата минута. Това бе 14-о поражение за врачани от началото на сезона и те са на предпоследно място с 13 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика