Лудогорец повали Спартак Търнава в последната секунда

OFFNews 01 декември 2023 в 00:55 1183 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

"Орлите" излязоха само с един българин

Лудогорец поледи драматично с 2:1 Спартак Търнава при гостуването си в Словакия в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

„Орлите” поведоха с попадение на Квадво Дуа четвърт час преди края на добавеното време, но Спартак изравни само четири минути по-късно с точен удар на Ерик Даниел от границата на наказателното поле.

Резервата Матиас Тисера вкара в последните секунди на добавеното време, когато вратарят Такач спаси удара му, но при добавката аржентинецът бе точен.

Този резултат е добър за българския шампион, защото в другия мач от групата Нордселанд победи убедително Фенербахче с 6:1. Така в последния кръг Лудогорец трябва да победи Нордселанд у дома, което ще му гарантира продължаване напред в турнира и след Нова година.

Треньорът на „орлите” Георги Дерменджиев пусна само един българин в титулярния състав – капитана Антон Недялков.

В 23-ата минута Бърнард Текпетей вкара гол с мощен шут, но попадението не бе зачетено след преглед с ВАР заради положение на засада на ганайския футболист.

Малко по-късно вратарят на домакините Такач спаси удар с глава на Якуб Пиотровски.

Второто полувреме бе много по-интересно и с повече положения пред двете врати.

Такач спаси удар на Педро Нареси малко след подновяването на играта.

В 74-ата минута Лудогорец най-после откри резултата. Антон Недялков центрира отляво, Текпетей даде чудесна асистенция на Квадво Дуа, който вкара в мрежата с отсечен удар.

Само четири минути по-късно обаче словаците изравниха. Ерик Даниелполучи топката на границата на наказателното поле и с фалцов удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Серджио Падт.

В 85-ата минута българският отбор получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Адриан Желкович, като съдията имаше нужда от помощ от системата за видео аситстенция, за да отсъди нарушението. Оливие Вердон се нъгърби с изпълнението на дузпата и стреля вляво от вратаря Такач, който обаче усети посоката на топката и я изби.

В последните минути Такач направи страхотно спасяване и след ударна резервата на „орлите” Матиас Тисера.

В последната атака на Лудогорец първия удар на Тисера бе спасен, но при добавката аржентинецът вкара така важния втори гол за българския тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика