Лудогорец отпадна достойно от Лига Европа след загуба от Рома

OFFNews 04 ноември 2022 в 00:29 970 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец си тръгна достойно от Лига Европа

Рома победи Лудогорец с 3:1 и се класира за фазата на елиминациите в Лига Европа. С успеха римляните събраха 10 точки и изместиха разградчани от второто място в предварителна група С на турнира. Лудогорец завърши на трета позиция със 7 точки и продължава участието си в турнира Лига на конференциите напролет.

Лудогорец поведе с гол на Рик Джонатан през първото полувреме, но Рома доминираше след почивката и обърна развоя на мача с две попадения на капитана Лоренцо Пелегрини от дузпи и едно на Николо Дзаниоло, който влезе на почивката и освен гола, изработи и двете дузпи за своя тим.

Съдията Никола Дабанович от Черна гора отмени гол на Лудогорец за 2:2 и даде червен картон на Оливие Вердон в края на мача за опасна игра.

Лудогорец изигра перфектно първо полувреме, в което създаде три-четири ситуации и заслужено се оттегли с гол аванс на почивката.

В 21-а минута Каули и Тиаго комбинираха добре и създадоха ситуация за Бърнард Текпетей, който стреля мощно, но в аут.

В 38-ата минута отново Текпетей проби и стреля по тревата, но отново не намери рамката на вратата. Три минути по-късно Каули завърши поредна контраатака с удар от границата на наказателното поле, но топката "облиза" гредата и излезе в аут.

Силната игра на Лудогорец се увенча с попадение, което реализира Рик Джонатан в 42-а минута. Бразилецът пое топката в своята половина, пробяга половината терен и с мощен шут от дъгата на наказателното поле не остави шансове на Руи Патрисио.

Играчите на Рома тотално разочароваха изпълнилите до краен предел стадиона свои привърженици и бяха изпратени с освирквания към съблекалнята.

Жозе Моуриньо реагира на ситуацията и извърши три промени на почивката, с които тотално преобрази играта на Рома. Португалецът извади неубедителните Белоти, Камара и Карсдорп и внесе свежест в играта с пускането на Волпато, Дзаниоло и Кристанте.

Веднага след подновяването на играта играчите на Рома се втурнаха в атака и още в началните секунди на втората част Дзаниоло и Ел Шаарауи пропуснаха чисти положения.

Натискът на римляните даде резултат в 56-а минута, когато Дзаниоло бе повален в наказателното поле от Сисиньо и реферът отсъди дузпа, която Лоренцо Пелегрини превърна в гол за 1:1.

Десет минути по-късно ситуацията се повтори: Дзаниоло бе изведен на стрелкова позиция и Вердон го фаулира, а съдията не се поколеба да отсъди втора дузпа за Рома. Зад топката отново застана Пелегрини, като отново прати Серджио Падт в противоположния ъгъл - 2:1.

Второто попадение за Рома намали устрема на домакините и това позволи на Лудогорец отново да погледне към вратата на Патрисио . В 73-а минута Тисера стреля опасно, но вратарят спаси. Две минути по-късно разградчани стигнаха до гол, който отбеляза бразилецът Нонато. Попадението обаче бе отменено след преглеждане на ситуацията с ВАР заради фаул на Рик срещу Ибаньес в началото на атаката.

Пет минути преди края на редовното време героят на мача Дзаниоло увенча отличната си игра с попадение след индивидуален пробив за крайното 3:1.

В края Лудогорец остана с 10 души след червен картон на Оливие Вердон за опасна игра срещу Залевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови