Лудогорец обърна 10 от ЦСКА, съдбата на титлата изглежда решена

OFFNews 06 април 2018 в 18:54 4710 0

Шампионът Лудогорец на два пъти изоставаше в резултата срещу ЦСКА у дома, но в крайна сметка стигна до успеха с 3:2 в дербито на върха от втория плейофен кръг в първата шестица. Така разградчани увеличиха аванса си на върха на 6 точки пред червените и на практика предрешиха съдбата на титлата в своя полза, макар и до края на сезона да остават още кръгове.

Очакванията за атрактивна игра на "Лудогорец Арена" се оправдаха напълно. Още в 10-ата минута Лудогорец стигна до най-добрата си възможност, след като Върджил Мисиджан нацели страничната греда след удар отдясно. ЦСКА отговори пет минути по-късно с удар на Рубен Пинто от границата на наказателното поле, но топката мина встрани.

Малко по-късно Абел Анисе се контузи и се стигна до принудителна смяна в състава на Лудогорец. В 18-ата минута ЦСКА беше близо до откриване на резултата след чудесна атака от дясно, осъществена от Рафаел Енрике. Бразилецът стреля, топката рикошира от крака на Сисиньо, а след това последва и намеса на вратаря Ренан.

Постепенно играта се изравни и започна да се води основно здрава битка в средата на терена. В 35-ата минута Клаудиу Кешерю се размина с топката в опасна близост с вратата на ЦСКА, като пропусна отлична възможност да открие.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Кирил Десподов от пряк свободен удар откри резултата в полза на ЦСКА и хвърли в екстаз феновете на "червените".

На полувремето треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не направи промени в състава, докато колегата му Димитър Димитров - Херо пусна нападателя Якуб Швиерчок на мястото на Лукоки. Именно полякът изравни резултата в 51-ата минута след грешка на ЦСКА при изнасянето на топката, която беше пратена към Кешерю. Румънецът напредна и потърси Швиерчок, Чорбаджийски протегна крак, но не успя да я достигне и полякът я чукна в мрежата зад Черниаускас.

Голмайсторът за ЦСКА Кирил Десподов поиска смяна, тъй като почувства неразположение и на негово място влезе Джеси. Малко по-късно Лудогорец удари за втори път гредата, а секунди по-късно ЦСКА остана с човек по-малко, след като Жеферсон беше изгонен за втори жълт картон. Светослав Дяков скочи агресивно на Рафаел Енрике, Жеферсон докосна Дяков по рамото, който се строполи на терена. Въпреки числения дефицит, ЦСКА стигна до втори гол във вратата на Лудогорец в 71-ата минута, след като Рубен Пинто технично прати топката в мрежата на Ренан с удар от наказателното поле след отлична атака, в чиято основа беше резервата Джеси.

В 82-ата минута Густаво Кампаняро овладя топката на гърди и отправи опасен удар , но вратарят на ЦСКА спаси с една ръка. В крайна сметка Лудогорец стигна до равенството в 84-ата минута чрез Клаудиу Кешерю, който показа отличен нюх в наказателното поле и се разписа отблизо. Обратът стана факт в 88-ата минута, когато Швиерчок с глава с удар отблизо направи резултата 3:2 за Лудогорец.

До края ЦСКА се опита да стигне поне до равенство, но домакините бавеха играта с всички познати способи и в крайна сметка удържаха победата си. Така Лудогорец направи разликата на върха в класирането на 6 точки и на практика предреши съдбата на титлата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови