Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ливърпул победи Евертън в дербито на Мърсисайд

OFFNews 01 април 2017 в 16:23 2154 0

Ливърпул победи с 3:1 Евертън в мач от 30-и кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на треньора Юрген Клоп се поздравиха с успеха по категоричен начин и взеха дербито на Мърсисайд без да дадат шанс на "карамелите" за нещо повече от почетно попадение.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на Ливърпул Рони Мотан, който почина преди седмица. Получи се мечтано начало за домакините. Садио Мане откри резултата в 8-ата минута след след добро двойно подаване с Роберто Фирмино.

Матю Пенингтън успя да изравни за Евертън в 28-ата минута, оказвайки се най-съобразителен при центриране от ъглов удар. Три минути по-късно домакините отново поведоха в резултата, след прекрасен удар с вътрешен фалц на Филипе Коутиньо.

Резултатът стана 3:1 в 60-ата минута. Коутиньо отне в половината на "карамелите" и изведе по хитър начин Дивок Ориги, който нанесе светкавичрн удар от границата на наказателното поле.

Домакините вече имат преднина от девет точки пред "карамелите" и в момента заемат третото място, измествайки Манчестър Сити, които играят утре от 18:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!