Любо Пенев: Паузата ни се отрази добре, трябва да спринтираме към проблемите в националния

OFFNews 29 март 2019 в 13:37 1506 0

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели, че "червените" ще се борят до последно за титлата в Първа лига и Купата на България. 

Специалистът даде пресконференция преди утрешния мач на "армейците" с Черно море, но не пропусна да коментира и представянето на българския национален отбор в европейските квалификации.

"Тази пауза ни се отрази добре, отсъстваха осем човека, другите тренираха. Отборът е готов. Има време до мача с Черно море, две тренировки. Оценявам, че за седем дни имаме три мача. Групата ни не е много широка. Има ли значение какво е моето мнение за формата на първенството, след като той се практикува. Може би е редно да се намери по-различен формат, но към момента не ми е на дневен ред. Може би в следващите седмици може да се помисли и да се намери по-справедлив формат, бих казал.

Ние лесни мачове нямаме. Срещу нас всички играят максимално мотивирани, важното е да не подценим нито един съперник. По-добре да надценим, отколкото да подценим. Наясно съм, че лесни мачове няма да имаме. Три мача за много кратко време имаме. Два от тези мачове са срещу един и същ съперник. Силите ще ги разпределим по най-добрия начин. Работим всеки ден и съм доволен от момчетата, справят се отлично. Не всеки ще вземе участие в тези мачове, разбира се. Поради много причини решението за състава ще бъде взето преди самите мачове.

Иван Турицов пропуска заради картони, ето един. Не мога да споделям повече. Следобед имаме тренировка, утре друга, после мач. Живи и здрави са всички, нормално, контактен спорт. Познавам Черно море, мачът утре ще бъде различен. Защо темата за съдията да не ми е любима. Просто правим коментар. Темата ме кара се концентрирам върху три варианта: първият е, че може би пак ще иска да е герой в мача, както беше в предния мач с Черно море. Вторият вариант е да осаки отбора с картони за следващите два мача. Третият вариант е наистина да са му обърнали внимание, че не се е представил на необходимото ниво за А Група и да покаже безпристрастност например. Но това е най-малко вероятно да се случи. Това са си мои мисли, логически. Защо се разделих с Томас Нойберт? Аз защо се разделих?! Питайте клуба, аз съм старши треньор, спираме дотук.

Очаква се от мен да направя анализ на националния отбор ли? Медали няма да си слагам, но под мое ръководство имаше по 30 000 зрители на стадиона. За три години нещата се случиха и се случи една много сериозна работа за нивото на играчите, които имаме. Създаде се една много добра група, прекрасни взаимоотношения, но централата реши да се разделим.

Гледах националния отбор, не само футболистите на ЦСКА. Питайте селекционера дали е доволен от футболистите, които е използвал, и от резултати. Аз мога да говоря за ЦСКА в момента. Аз имам други виждания и отборите, които ръководя играят по коренно различен начин. Просто всеки треньор си има своите виждания, методи за подготовка и т.н.

Отборът за да тръгне, трябва да се направят доста промени, доста промени. Има си специалисти, не е моя тема. Пак се въртим около националния отбор. Доста съм изненадан, че се радваме на тези две точки, радвам се на играта, с която сме спечелили тези две точки, чух доста коментари. Мисля, че сме гледали различни мачове, така излиза, така излиза. Вие също трябва да вземете отношение по темата, доста години сте във футбола. Казва се, че ние сме играли страхотно, а едва ли не сме загубили четири точки. Трябва да сме реалисти, трябва спринтираме към проблемите. Това е подходът. Да тръгваме за Пловдив, а пътят да е през Перник - така не става. Темите са сериозни, с много съдържание, трябва да се вземат мерки.

Всеки отбор в първата шестица ще иска да спечели точките и да направи реноме. Нашата цел са титлата и купата, целим се най-високо. Ако печелиш точки, отиваш нагоре. Ще бъде интересно предполагам. Ще има размествания в класирането според мен. Когато има нещо около нови футболисти стане факт, тогава ще го коментирам. Не е тайна, че наблюдаваме различни футболисти - от България и от чужбина. Тепърва ще играем още по-добре, това искаме и към това се стремим", каза Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови