Любим турнир по футбол се завърна за радост на феновете

OFFNews 19 април 2022 в 13:53 1364 0

Каменица връща футбола на феновете! Обичаният от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа официално стартира своето 17-то издание. Това стана ясно днес по време на специална пресконференция в присъствието на множество медии, приятели и партньори. Регистрациите за 2022 г. вече са отворени и всеки желаещ може да регистрира своя отбор на новия сайт на турнира http://kamenitzafancup.bg/.

Каменица Фен купа сезон 2022 ще се проведе в два кръга – регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири предстоят през месеците от май до края на юли в 8 града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Русе, Враца и Велико Търново. На 28 и 29 май ще се проведе първият турнир в Благоевград, където преди 19 години е даден първият съдийски сигнал в историята на Каменица Фен купа. 

Големият финал ще бъде на 10 и 11 септември в Пловдив, родният град на Каменица. Тази година, освен страхотен футбол, Каменица Фен купа ще предложи истинско забавление за цялото семейство. Екипът на турнира е подготвил разнообразни игри на терен за най-активните фенове и приятели, бордови игри за тези, които обичат спокойствието и сянката на чадъра, забавления и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите. Големите финали на Каменица Фен купа в Пловдив ще превърнат септемврийския уикенд в цялостно семейно преживяване с много футбол, забавления за малки и големи, концерт, бира и храна и страхотни награди.

Пълният график за провеждане на турнирите е както следва: 



28 – 29 май – Благоевград 


4 – 5 юни – Бургас 
11 – 12 юни – Варна 


2 – 3 юли – София 


09 – 10 юли – Велико Търново 
1

6 – 17 юли – Пловдив 


23 – 24 юли – Русе 


30 – 31 юли – Враца 


10 – 11 септември – Пловдив (ФИНАЛ)

Официалните партньори на турнира тази година са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova. Перфектните предпоставки за страхотен футбол – терен, условия, схема на играта и организация на терен, ще бъдат осигурени от БАМФ.

Националните шампиони на Каменица Фен купа 2022 ще имат изключителната възможност да представят България на Европейското клубно първенство по мини футбол, което ще се проведе в Унгария. 

Спортният бранд H8S Hristo Stoitchkov ще бъде един от основните партньори на Каменица Фен купа 2022 с игри на терен и страхотни награди от марката на легендарния Христо Стоичков. Италианският спортен бранд Givova ще екипира отборите на Каменица Фен купа. Чрез игри на терен Givova ще раздава на фенове чудесни спортни артикули като награди. Спортният бранд Givova облича футболистите на аржентинския клубен отбор Нюелс Олд Бойс – отборът, от който са тръгнали световни звезди във футбола като Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

"Изключително съм щастлив и благодарен на всички фенове, които през годините подкрепяха Фен купа и даряваха част от времето и сърцето си, за да може един аматьорски футболен турнир да се превърне в легенда. Благодарение на това днес можем да отбележим 19 години от началото на най-големия и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в България - КАМЕНИЦА ФЕН КУПА. Радвам се, че можем да дадем възможност на феновете да изживеят пълноценно тръпката от играта и да играят "като звезди" на един професионално организиран футболен турнир за любители", каза по време на откриващата пресконференция Владан Матич, Изпълнителен директор на "Каменица" АД. 



По време на събитието се проведе вълнуваща и добре позната на феновете игра с медиите – Точен шут. Тримата победители от играта си тръгнаха със специални награди – книгата "Христо Стоичков. Историята" с личен автограф на Христо Стоичков, както и топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. 



Всички гости на събитието получиха като подарък от юбилейната книга за историята на Каменица. 

За регистрация и допълнителна информация за турнира посетете www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите и на официалната Facebook страница https://www.facebook.com/kamenitzafancup и Instagram @kamenitzafancup.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови