Левски ще играе срещу Динамо Киев в благотворително турне в полза на Украйна

OFFNews 18 април 2022 в 15:13 1612 0

Снимка Официален сайт на Левски

Отборът на Левски ще посрещне Динамо Киев в приятелски мач в София, като датата на мача ще бъде 17-и или 18-и май. Това стана ясно от програмата на украинския гранд за благотворителното турне, която бе публикувана от румънските медии.

А Левски се нарежда редом до отбори като Борусия Дортмунд, Айнтрахт Франкфурт, Рен, Базел, Аустрия Виена, Динамо Загреб и ЧФР Клуж, които са дали съгласието си да играят срещу най-популярния клуб в Украйна. Тези срещи ще бъдат с благотворителна цел, като събраните средства от тях ще бъдат изпратени на нуждаещите се в Украйна.

Обиколката на Динамо Киев из Европа обаче създаде и скандал в Украйна. От клуба отказват да пуснат националите си на лагер сбор на Украйна, който е предвиден да започне на 29 април в словенската столица Любляна, като подготовка за решителния бараж с Шотландия за квота за Световното първенство в Катар в края на 2022 година, който е предвиден за 1-ви юни.

Румънският треньор на Динамо Мирча Луческу обаче е убеден, че украинските национали ще бъдат много по-добре подготвени, ако останат в клубните си отбори. Президентът на клуба Игор Суркис заяви, че няма никакви основания да не му вярва. Селекционерът на украинския тим Олександър Петраков обаче иска да има на разположение всичките си избраници, което създава напрежение.

Динамо Киев има 12 национални състезатели, но държи да ги пусне не на 29 април, а на 23 май - дата, посочена от ФИФА. Динамо бе първият украински отбор, който получи специално разрешение футболистите му да напуснат страната, тъй като всички украински мъже до 60 години трябва да са мобилизирани заради войната с Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!