ЦСКА и Левски не се победиха в дербито на Първа лига

OFFNews 17 април 2022 в 19:48 1586 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборите на ЦСКА и Левски завършиха 0:0 в дербито от първия плейофен кръг в Първа лига.

Двата отбора не предложиха много футболни емоции на зрителите в дъждовния неделен следобед и второ поредно дерби завърши без голове, след като и през февруари срещата приключи при този резултат.

ЦСКА може да съжалява малко повече за пропуснатата победа, като имаше по-добри ситуации за гол.

На пейката на ЦСКА дебютира консултантът на собствениците Алън Пардю, който временно води "червените" след оставката на Стойчо Младенов. Треньорът на "сините" Станимир Стоилов бе наказан за този мач и изгледа мача от трибуните, а тимът бе воден от помощника Цанко Цветанов.

ЦСКА остава на второто място, а водачът Лудогорец може да спечели 11-а поредна титла още тази вечер, ако спечели точка в мача срещу Славия.

На Националния стадион "Васил Левски" двата отбора изиграха посредствено първо полувреме без нито един точен удар в очертанията на вратите. ЦСКА започна по-активно и владееше повече топката, но без да застраши вратата завърналия се след контузия капитан на "сините" Николай Михайлов, а след първите десетина минути Левски взе инициативата и до почивката доминираше на терена.

В 10-ата минута Левски можеше да вкара с първата си атака след мощен пробив на бързоногия Уелтън, но ударът на бразилеца бе твърде неточен.

Левски имаше нова ситуация за гол в 20-а минута, когато Илиян Стефанов напред през центъра, финтира двама защитници в червено, но стреля встрани от вратата.

Уелтън бе активен по левия фланг за Левски и създаде сериозни главоболия на Иван Турицов, но десният бек на "червените" умело парира пробиви на бразилеца.

ЦСКА изпусна най-добрата ситуация за гол в 58-а минута - влезлият като резерва Йоан Баи върна топката към Греъм Кери, който от движение стреля към долния ляв ъгъл, но стражът Николай Михайлов с блестящ рефлекс изби в корнер.

"Сините" отговориха с опасна атака в 63-а минута, когато Билал Бари изведе Уелтън, но бразилецът стреля слабо и вратарят на "червените" Димитър Евтимов спаси.

ЦСКА пропусна три отлични възможности за гол в последните минути. В 79-а минута Мазику проби от ляво и центрира за Йоан Баи, който не намери добре топката от въздуха и не бе проблем за Михайлов да улови. Последва и пропуск на Маурисио Гарсес, който бе изведе сам срещу вратаря, но стреля над вратата.

В последната минута на добавеното време ЦСКА можеше да измъкне трите точки, но удар на Жеферсон с глава не намери рамката на вратата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!