Левски се разделя със звездите си заради санкцията на УЕФА

OFFNews 22 декември 2018 в 11:18 2032 0

След санкцията, която Левски получи от УЕФА, на "сините" ще им се наложи да стегнат коланите и занапред внимателно да планират разходите си, пише "Тема спорт".

Няма да е изненада, ако по време на зимната пауза клубът се раздели с някои от най-конвертируемите си играчи - така хем ще получи свежи средства, хем ще може да си позволи и освежаване на състава.

Вече открито се говори, че голмайсторът на 26-кратните шампиони на България Станислав Костов най-вероятно ще бъде трансфериран.

Интерес към него не липсва. През есента благоевградчанинът реализира 16 гола и е на върха на листата на реализаторите заедно с Клаудиу Кешеру.

През октомври Левски повиши значително заплатата на Габриел Обертан (твърди се, че прибира по 45 хил. евро на месец), който преподписа договор до 2021 година.

Той е желан от турски клубове. И ако постъпи добра оферта за правата му, оставането му и през пролетния полусезон никак не е сигурно.

Иначе изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира информационната бомба, че клубът ще бъде изритан от участие в евротурнирите в следващите два сезона.

Ето какво публикува клубът от "Герена" на официалната си страница в интернет:

"Уважаеми привърженици,

В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове.

Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица.

Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има.

С уважение,
Красимир Иванов
Изпълнителен директор
ПФК Левски"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови