Левски със спорна победа на “Герена”

OFFNEWS 25 ноември 2017 в 22:02 1515 0

Отборът на Левски се върна на третото място в Първа лига след минимална победа над Верея с 1:0 на “Герена” в 17-ия кръг. Голът за домакините падна в добавеното време, а негов автор стана водещият реализатор на тима - защитникът Давид Яблонски.

Гостите претендираха за игра с ръка, но съдията Никола Попов изтълкува ситуацията като игра с рамо и призна гола. За оспорване на решението му Попов изгони и вратаря на гостите Георги Аргилашки.

Треньорът на Верея Илиан Илиев беше ироничен след мача и изрази съмнение в целесъобразността на фигурата на съдията зад вратата.

"Първото полувреме бяхме респектирани от Левски, а за да спечелиш нещо тук, трябва да играеш с топката. През втората част направихме именно това и трябваше да вкараме, за да не ни пречат съдиите. Пак имаше пети съдия, който получава пари за работата си. По-добре да ги дават за детско-юношеския футбол. Не ни е за първи път (да губим по този начин), няма да бъде и за последен. Честитя победата на Левски. Видяхте каква всенародна радост настъпи след мача”, каза Илиев, който е бивш играч и треньор на Левски.

Двукратният шампион с Левски през 1994 и 1995 година Георги Иванов-Геша също не беше особено щастлив от победата.

“Станахме съдийски отбор”, тъжно заключава Геша.

Доволен от успеха обаче е изпълнителният директор на сините Красимир Иванов, който качи любопитен статус с Инстаграм.

“Сърцето ми беше спряло и в 91-ата минута д-р Яблонски му направи електрошок”, написа Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови