Левски разполага само с 200 000 лева, после трябва да се случи чудо

OFFNews 10 февруари 2020 в 18:29 3141 5

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви пред "Дарик", че ако не се случи някакво чудо, в края на месеца клубът трябва да приключи с финансите.

Той обяви, че в момента "сините" разполагат с 200 000 лева. Голяма част от тях обаче ще бъдат изхарчени по организацията на мача с ЦСКА, както и по текущите разходи по функционирането на отбора. Сумата, която трябва да бъде превеждана към НАП пък е 143 000 лева.

По-рано днес Колев е провел разговор с играчеите на Левски. Шефът е запознал футболистите с настоящата тежка ситуация в клуба.

"6000 билети са продадени. Това е и много и малко. През последните дни има активизация на феновете. Имахме 1100, сега са 1600. Кампания 2020 карти за сезон 2020! Идеята е да поставим конкретна цел на левскарите. Да направим тази бройка абонаментни карти. Идеята е, когато стартира дарителската кампания, тя да бъде към НАП. Да събираме всеки месец по 143 хиляди лева, които да отиват в НАП.

Ако искаме Левски да финансово изряден. Докато се изплати цялото задължение, което е в следващите 4 години. Преди година задължението беше над 8 милиона, това са неплатени данъци и осигуровки към държавата. Левски беше под угрозата да не вземе лиценз. Това беше заради задължение 1,4 млн. лева към НАП.

Заради това Левски участва в Лига Европа. Започнахме разговори с НАП, подписахме един протокол, но всичко си стои. Левски вече има официално споразумение, по което е задължен да плаща тези 143 хиляди. Текущите задължения също си вървят. Всичко това ако е на лице, Левски е изряден!

200 000 лева имаме в сметката. Част от тях ще бъдат похарчени за мача с ЦСКА за организацията. Имаме и редица режийни разходи, като ток и парно. Хоризонтът ни е доста къс. От лотария няма как да влязат пари. Ако не се случи някакво чудо, в края на месеца трябва да приключим с финансите. Работим по вариант за намирането на нови спонсори. Опитваме се, разговаряме с различни компания, които проявяват интерес. Но още няма нищо конкретно.

Не изключвам възможността да пълним стадиона на всеки мач, но това няма да помогне кой знае колко. Но това пък може да направи клуба интересен за рекламодатели. Трансфери също са възможни, но на повечето места, прозорецът е затворен. Има само интерес към играчи", каза Колев.

Припомняме, че в петък изпълнителният директор сподели тревожните новини за клуба и на среща с организираните фенове на "сините", която се проведе в офиса на НКП. Той определи ситуацията в клуба като патова и заяви не знае дали отборът ще завърши сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

10.02 2020 в 22:52

На коментар 1 - същият, който докара до там ЦСКА.
Ама българите все мислим, че като свалим акциите на другите, ще се вдигнат нашите. В резултат - всички накрая сме на загуба.

8025

4

Trabajo

10.02 2020 в 22:52

несъстоятелност и опит за ново начало от аматьорските групи.

това е най-доброто решение за отбора. ако не стане - пак. докато стане.

аз на такъв отбор ще ходя на всеки мач, който мога.

12021

3

bls

10.02 2020 в 21:46

Това е 100% признание че клубът е в състояние на неплатебоспособност и това е трайно и необратимо. С краткотрайните си активи не могат да покрият краткотрайните си задължения - търговския закон казва, че в такава ситуация се открива производство по несъстоятелност.

13874

2

emanuilis

10.02 2020 в 19:57

Само да кажа, че на заден фон пише „Национална лотария". Мерси.

3811

1

Toni2019

10.02 2020 в 19:42

Отбор с капитал вековна история, успешна школа и около милион симпатизиращи му спортни фенове е докаран до милиони дълг и сума равняваща се на едночасова заплата на Меси.

Кой командирова Батков, Русев, а сега и Черепа за да ги крепи че да има и нещо като спорт и у нас? Сега какво - още от същата лъжа ли искаме - вечното дерби с Микре прекръстило се ЦСКА-София? Ще продължим ли да плащаме на медиите на Домуса за да гледаме това псевдо първенство?
 
X

Подкастът на OFFNews