Левски преследва върха в напрегнато дерби със Славия

Василен Петров 12 октомври 2022 в 10:19 528 0

Славия срещу Левски

Снимка Getty images

При успех в дербито "сините" ще се изравнят по точков актив с първия в класирането ЦСКА 1948.

Славия приема Левски в отложена среща от 3-ия кръг на Първа лига. Мачът ще се проведе на стадион "Александър Шаламанов", с начален час 17:15. Главен съдия ще бъде Станислав Тодоров. 

"Сините" ще търсят успех, който да ги изравни по точки с тима на ЦСКА 1948, който към момента заема първата позиция във временното класиране. В последния кръг момчетата на Станимир Стоилов надвиха състава на Ботев Пловдив с 1:0, а победното попадение бе дело на Илиян Стефанов. "Белите" пък се наложиха над Септември София със същия резултат. 

Преди провеждането на най-старото столично дерби, прехвърчаха искри между двата лагера, тъй като домакините определиха цената на билетите за гостуващите привърженици да бъде в размер на 30 лева. 

В резултат на това наставникът на Левски изрази бурно своето недоволство, споделяйки, че май най-добрият вариант е изобщо да не се провеждат мачове с участието на Левски, защото отборът очевидно пречи на конкретни лица. 

Стоилов няма да може да разчита на услугите на Жереми Петрис и Билал Бари. 

Славия успяха да подготвят достатъчно добре ветеранът Галин Иванов, от когото се очаква да води и атакуващите действия на отбора.

Също така в стартовите единайсет се завръщат имена като Людовик Соарес и Кемело Нгуена, които получиха почивка от треньора Златомир Загорчич в предходния двубой. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови