Левски очаква над 15 000 фенове за дербито с Лудогорец

OFFNews 05 март 2019 в 09:46 1297 0

Левски ще се радва на сериозна подкрепа от трибуните по време на сблъсъка с Лудогорец в неделя. Двубоят е от изключителна важност, като пред възпитаниците на Георги Дерменджиев се отдава отлична възможност не само да съкратят преднината на противника на 2 точки, но и да напомпат самочувствието си преди решителните плейофи - в последния кръг преди тях те гостуват на последния в класирането Верея.

Интересът на привържениците на сините е голям. Той е подхранван от подобряващата се игра на състава, както и от трите поредни победи, включително и над ЦСКА, в които не бе допуснат гол. Затова и очакванията на ръководството са, че "Герена" ще има 15 хиляди души за първи път от доста време насам, пише "Тема спорт".

За последно стадионът бе изпълнен почти до краен предел точно при домакинство на Лудогорец - това се случи на 6 септември 2017 година. Тогава столичани бяха водени от Делио Роси, а срещата завърши 0:0.

За двубоя с разградчани в състава на Левски ще се завърне капитанът Иван Горанов. Той пропусна сблъсъка със Славия (3:0) заради наказание. В неделя юношата на тима ще се конкурира за титулярно място с французина Луи Нганиони, който се представи на ниво срещу белите.

Добрата новина за треньора Георги Дерменджиев е, че в групата за срещата ще могат да попаднат излекуваните от травми зимни попълнения Живко Миланов и Валери Божинов. Първият все още не е играл, откакто се присъедини към тима, защото имаше проблеми с прасеца. Божинов пък контузи глезена си при успеха с 2:0 над Витоша Бистрица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови