Левски си намери дузпаджия

OFFNews 28 октомври 2018 в 11:02 1408 0

Халфът на Левски Давиде Мариани ще е титулярният изпълнител на дузпи за "сините", пише "Тема Спорт". Футболистът се разписа от бялата точка срещу Верея (7:0), като преди почивката направи резултата 3:0.

В последната година подуянци имаха проблем с изпълнението на 11-метровите наказателни удари. През този сезон те вече пропуснаха един в елита - Паулиньо не успя да вкара на Витоша Бистрица. Сержиу Буш пък не вкара в реванша с Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

През миналата кампания пък при изпълнение на дузпа в първенството се "схванаха" Жорди Гомес, Роман Прохазка и Фелипе Нашименто. Във финала за Купата на България срещу Славия испанецът отново пропусна. При изстрелите след продълженията пък неточни бяха Хали Тиам и Прохазка.

"Знаем, че този елемент бе слаб и много дузпи пропуснаха. По два пъти в седмицата някои от играчите ни изпълняват изстрели от бялата точка. Мариани е един от тези, които са определени да изпълняват.

Има още един-двама. Притежаваме няколко решения за това кой ще бие от бялата точка - Мариани е определен, а който се чувства най-добре на терена, той ще изпълнява", заявиха от "Герена".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews