Лео Меси с два гола в Шотландия

OFFNews 24 ноември 2016 в 02:13 2841 0

Аржентинската мегазвезда на Барселона Лионел Меси показа, че не се влияе от шума около името му в последните дни.

Нисичкият футболен гений отбеляза и двата гола за успеха на тима си като гост на Селтик в Глазгоу с 2:0, който осигури първото място на Барса в крайното класиране в група С кръг преди края. Барселона събра 12 точки, а на втора позиция е Манчестър Сити с 8, след като "гражданите" завършиха 1:1 при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах). Германците са на трето място с 5 точки, а Селтик е четвърти с 2.

В 24-ата минута Меси получи пас от Неймар в наказателното поле на "детелините" и с бърз удар в близкия на стража Крейг Гордън ъгъл изведе каталунците напред в резултата - 0:1. Домакините упражниха натиск и бяха близо до изравняване, но вместо това получиха втори гол.

Емилио Исагире извърши нарушение срещу Луис Суарес в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, а Меси с удар в средата на вратата опъна мрежата зад Гордън - 0:2.

В 67-ата минута сантиметри на стигнаха на Меси, за да оформи своя хеттрик. Аржентинецът вече има 97 гола в Шампионската лига и изпревари по този показател Кристиано Роналдо.

СЕЛТИК - БАРСЕЛОНА 0:2
0:1 Меси (24)
0:2 Меси (55-дузпа)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови