Лео Меси плаща забавени заплати

OFFNEWS 19 ноември 2016 в 02:22 4889 1

Звездата на Барселона Лионел Меси е платил от джоба си заплатите на охранителите на националния отбор на Аржентина, които не били получавали пари от близо половин година, заради финансовата криза, обзела централата.

Любопитната и трогателна история беше разказана от журналиста Хуан Пало Варски в местното издание "Диарио Уно". В навечерието на двубоя с Бразилия в Бело Оризонте, няколко души от охранителната служба помолили Меси за минута внимание.

"Лео, трябва да поговорим с теб. Не ни плащат вече от шест месеца. Ти си капитан на отбора, молим те, направи нещо", казали мъжете. Меси се поинтересувал колко са забавените пари, вдигнал телефона и се обадил на баща си с инструкции да преведе необходимите суми на охранителите. Накрая аржентинецът помолил случилото се да не се разгласява.

В същото време стана ясно, че футболистите на Аржентина са взели решение повече да не общуват с медиите заради разпространената от местно радио информация, че нападателят Езекиел Лавеци е пушил марихуана преди мача с Колумбия от световните квалификации. "Няма да играем тази игра. Нямаме друг избор, ако не сложим край сега, то няма да го сложим никога и ще продължават да ни разкъсват", каза Меси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови