Легенди на помощ: Роналдиньо и Рикелме искат да играят в Чапе

OFFNEWS 01 декември 2016 в 14:57 2577 0

Две от най-големите звезди на световния футбол от последните десетилетия заявиха желанието си да играят без пари за бразилския клуб Чапекоензе, който бе сполетян от огромна трагедия във вторник.

Целият свят съчувства на „зелените” от Чапеко, които изгубиха по-голямата част от отбора си при самолетна катастрофа до Меделин, Колумбия. Бразилецът Роналдиньо (36) и аржентинецът Хуан Роман Рикелме (38) са готови да заиграят за Чапекоензе от пролетта на 2017 г. Целта им е да помогнат на клуба, за да не угасне, с оглед на това, че в момента той разполага само с няколко играчи. И двамата биха играли безплатно цял сезон с екипа на Чапекоензе.

„Моят духовен брат Роналдиньо и приятелите ми искат отново да играя и аз сериозно обмислям тази възможност. Готови сме да помогнем”, коментира Рикелме пред аржентинските медии.

Двете големи звезди бяха съотборници за кратко в Барселона през 2003 г. Доскоро Роналдиньо играеше за бразилския Флуминензе, а Рикелме прекрати кариерата си преди две години.

Припомняме ви, че много клубове от Португалия и Бразилия заявиха, че са готови да преотстъпят свои играчи, които да играят за Чапекоензе, но без да искат наем за това. Освен това грандовете на бразилския футбол подписаха писмо до федерацията, с което я приканват да въведе застрахователна клауза, която да пази от изпадане пострадалия клуб в продължение на три сезона.

Част от европейските грандове пък заделят сериозни средства за семествата на загиналите и издръжката на клуба. Барселона и Реал се договориха да преведат всички приходи от предстоящото "Ел Класико" на Чапекоензе, а суперзвездата на Белия Балет Кристиано Роналдо ще дари 3 млн. евро на близките на загиналите. Френският ПСЖ проучва възможността да подкрепи пострадалите и клуба с 40 млн евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови